Confidenţialitate

Cele mai cunoscute filme de dragoste din toate timpurile | VIDEO

În această perioadă a anului, toți îndrăgostiții caută să-și surprindă jumătatea cu cele mai plăcute suprize.

După o zi plină de inimioare și ciocolată, cei mai mulți dintre iubiți aleg să-și petreacă seară uitându-se la un film romantic.

Revista Cosmopolitan a întocmit o listă cu cele mai îndrăgite filme de dragoste din toate timpurile:

10. „Crazy/Beautiful”, lansat în 2001

Filmul „Crazy/Beautiful” vorbește despre puterea primei iubiri, dar și despre modul în care doi tineri cu probleme se pot vindeca și ajuta unul pe altul prin dragoste.

9. „Brokeback Mountain”, lansat în 2005

„Brokeback Mountain” este o dramă romantică neo-Western din 2005 care arată relația afectivă și sexuală complexă dintre doi bărbați în Vestul american din 1963 până în 1983. În rolurile principale joacă Heath Ledger și Jake Gyllenhaal.

8. „Sleepless in Seattle”, lansat în 1993

După moartea soției sale, Sam Baldwin nu se mai gândește deloc să cunoască pe altcineva. Lucru inacceptabil pentru fiul său de 8 ani, Jonah. El dorește o soție pentru tatăl său și o nouă mamă pentru el. Așa că apelează la un post de radio local.

Vocea micuțului și povestea sa impresionează sute de ascultătoare, printre care și pe Annie Reed. Annie urmează să se căsătorească cu Walter, dar nu este prea convinsă că el este cel ales. Hotărăște să plece la Seattle, orașul în care trăiesc Jonah și tatăl său, dar întâlnirea cu Sam nu este așa cum și-a dorit.

Scrisoarea pe care ea nu a îndrăznit niciodată să i-o trimită este expediată de un prieten, iar Jonah pleacă imediat spre New York, pentru a o întâlni pe Annie, pe acoperișul clădirii Empire State, pentru că ea este mama pe care și-a ales-o. Și, bineînțeles, tatăl său îl urmează.

7. “The Notebook”, lansat în 2004

Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și se îndrăgostesc. Părinții ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, și hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.

Allie a așteptat mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulți ani hotărăște să se logodească cu Lon, un chipeș soldat american.

Măcinată încă de dragostea pentru Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia și constată că sentimentele lor sunt încă vii.

6. „Dirty Dancing”, lansat în 1987

Baby Houseman, o adolescentă în vârstă de 17 ani, își petrece vacanța în fiecare an într-o tabăra de vară la Catskills, alături de familia sa. Vacanța pare a fi una obișnuită, până când atenția lui Baby este atrasă de instructorul de dans Johnny Castle.
Spionandu-l, Baby află că Johnny și Penny, prietena și partenera lui de dans, sunt într-o situație delicată.

Penny e total bulversată în momentul în care-și dă seama că este însărcinată, iar după îndelungi ezitări decide să întrerupă sarcina. Pus în situația de a-și găsi o nouă partenera, Johnny acceptă să o inițieze pe Baby în tainele dansului.

5. „Casablanca”, lansat în 1942

Filmul „Casablanca” este un film clasic, de referință în cinematografia mondială. A fost distins cu trei premii Oscar, pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie.

4. „To All the Boys I’ve Loved Before”, lansat în 2018

„To All the Boys I’ve Loved Before” este un film american pentru adolescenți, regizat de Susan Johnson și scris de Sofia Alvarez. Din distribuția filmului fac parte Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish, Anna Cathcart, Madeleine Arthur, Emilija Baranac, Israel Broussard și John Corbett.

3. “Titanic”, lansat în 1997

„Titanic” este o adaptare fictivă a scufundării pachebotului RMS Titanic, care îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet. Aceștia sunt membri ai unor clase sociale diferite și se îndrăgostesc la bordul pachebotului, în timpul călătoriei sale inaugurale dezastruoase.

2. „Valentine’s Day”, lansat în 2010

Este prezentată povestea mai multor cupluri din Los Angeles, în preajma Zilei Îndrăgostiților.

Filmul are o distribuție impresionantă, din care fac parte Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Héctor Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Carter Jenkins, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts, Julia Roberts, Bryce Robinson și Taylor Swift.

1. „The Ghost, lansat în 1990

Patrick Swayze este o fantomă care face echipă cu un medium (interpretat de Whoopi Goldberg) pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morții lui și pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de a urma aceeași soartă.