Confidenţialitate

Cele mai bine plătite actrițe din lume în 2015 – FOTO

Jennifer Lawrence este cea mai bine plătită actriță din industria filmului în 2015, potrivit topului anual Forbes, fiind urmată de Scarlett Johansson și Melissa McCarthy.

Cu o avere estimată la 52 de milioane de dolari, Jennifer Lawrence conduce clasamentul anual al celor mai bine plătite actrițe din lume pentru prima dată, mulțumită rolurilor din seriile Hunger Games și X-Men. Actrița, în vârstă de 25 de ani, va relua rolul lui Katniss Everdeen în saga postapocaliptică Hunger Games, și cel al mutantei Mystique în filmele X-Men și va face din nou echipă cu regizorul David O Russell și actorul Bradley Cooper pentru o producție biografică la sfârșitul acestui an.

jennifer lawrence Helga Esteb shutterstock

FOTO: Helga Esteb/ Shutterstock

Situată pe locul al doilea în topul celor mai bine plătite actrițe din lume, Scarlett Johansson are o avere de 35,5 milioane de dolari făcută în aceeași perioadă (iunie 2014 – iunie 2015). Johansson, a urcat pe locul doi de pe locul șapte, unde se afla anul trecut, prin rolul secundar al Văduvei Negre în filmul cu supereroi Avengers: Age of Ultron, precum și prin rolul principal în filmul science fiction Lucy al lui Luc Besson.

scarlett johansson Andrea Raffin shutterstock

FOTO: Andrea Raffin/ Shutterstock

A treia cea mai bine plătită actriță din industria filmului în 2015 e o figură oarecum nouă în listă. Cunoscută pentru rolurile din comediile Bridesmaids și The Heat, Melissa McCarthy, în vârstă de 44 de ani, a făcut 23 de milioane de dolari anul trecut, depășind figuri mult mai prominente cum ar fi Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Julia Roberts și Cameron Diaz.

melissa mccarthy DFree shutterstock

 

Topul Forbes al celor mai bine plătite actrițe din lume (iunie 2014 – iunie 2015):

1. Jennifer Lawrence – 52 milioane dolari
2. Scarlett Johansson – 35,5 milioane dolari
3. Melissa McCarthy – 23 milioane dolari
4. Fan Bingbing – 21 milioane dolari
5. Jennifer Aniston – 16.5 milioane dolari
6. Julia Roberts – 16 milioane dolari
7. Angelina Jolie – 15 milioane dolari
7. Reese Witherspoon – 15 milioane dolari
9. Anne Hathaway – 12 milioane dolari
9. Kristen Stewart – 12 milioane dolari
11. Cameron Diaz – 11 milioane dolari
12. Gwyneth Paltrow – 9 milioane dolari
13. Meryl Streep – 8 milioane dolari
13. Amanda Seyfried – 8 milioane dolari
13. Sandra Bullock – 8 milioane dolari