Confidenţialitate

Cel puțin 47 de persoane au murit în urma ninsorilor din Texas

Cel puţin 47 de persoane au murit şi milioane de cetăţeni au rămas fără electricitate sau apă, în urma ninsorilor care au acoperit cu zăpadă şi un strat de gheaţă localităţi din Texas şi până la nord de Ohio. Autorităţile avertizează că vremea rea va continua.

Potrivit ziarului The Washington Post, cel puţin 5 persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon din cauza sistemului defect de încălzire, iar alte 17 au îngheţat de frig.

Statele cele mai afectate de întreruperile de curent sunt Texas, unde aproape 200.000 de locuitori au rămas de luni fără electricitate şi alţi 109.999 de locuitori din Mississippi.

Liniile aeriene au anulat vineri sute de zboruri, în timp ce alte câteva mii au avut întârzieri.

Serviciul naţional de meteorologie  a avertizat că se va depune un nou strat de gheaţă în sud-estul Texasului, în Louisiana şi Alabama, şi a extins avertismentul de furtună de zăpadă în nord-estul Pennsylvaniei şi în centrul statului New York.

Situaţia cea mai gravă este însă în Texas, unde întreruperile de curent au afectat staţiile de furnizare de combustibil şi de apă potabilă.

Guvernatorul i-a cerut preşedintelui Joe Biden să declare starea de urgenţă, pentru a primi astfel asistenţă federală în acest stat unde jumătate dintre locuitori, circa 13 milioane, au rămas fără apă după ce ţevile au îngheţat şi s-au spart.