Confidenţialitate

Cel puţin 20 de militari indieni au murit în confruntările cu trupele chineze

Cel puţin 20 de militari indieni au murit în urma confruntărilor cu trupe din China, într-o zonă de frontieră situată în Himalaya, potrivit unui nou bilanţ anunţat de armata indiană, informează BBC News.

India anunţase iniţial moartea a 3 militari.

Marţi seară, armata indiană a anunţat un nou bilanţ, de 20 de morţi, precizând că au murit 17 militari care erau răniţi.

Potrivit oficialilor militari indieni, nu a existat niciun schimb de focuri între cele două părţi, ci confruntări fizice.

“Au avut loc confruntări fizice în Valea Galwan. (…) Oficiali militari de rang înalt din ambele părţi se întâlnesc acum pentru reducerea tensiunilor”, a comunicat armata indiană.

Potrivit unor surse militare citate de postul Sky News, în confruntări au murit şi cinci militari chinezi. Beijingul nu a oferit niciun bilanţ al victimelor. Administraţia Chinei a acuzat militarii indieni că au comis “atacuri provocatoare” la frontiera comună.

Este,primul incident mortal produs la frontiera dintre India şi China în ultimii 45 de ani. Confruntările s-au produs pe un segment de frontieră disputat, în zona Văii Galwan (Ladakh).