Confidenţialitate

Cel puțin 10 alpiniști au murit într-o avalanșă, în Iran

Cel puțin 10 alpiniști și-au pierdut viața pe un munte situat la nordul capitalei iraniene Teheran, relatează BBC. Potrivit sursei citate, oamenii au pierit în urma unei avalanșe, în condiții de viscol puternic.

Lanțul muntos Alborz de lângă Teheran este o destinație populară de vacanță pentru alpiniști și schiori, însă în ultimele zile condițiile meteorologice au fost deosebit de dificile.

Potrivit reprezentanților echipajelor de salvare, cel puțin 20 de echipe de salvatori au fost trimise în zonă pentru a salva alți 14 alpiniști, însă doar 7 au fost găsiți, ceilalți șapte fiind în continuare dați dispăruți. Căutările au fost oprite în această dimineață din cauza ninsorilor abundente și a viscolului dar vor fi reluate când vremea se va îmbunătăți.

Printre alpiniștii confirmați decedați se numără un activist politic, un profesor universitar, un doctor și un instructor de alpinism.

La un moment dat, pe munte erau cel puțin 100 de persoane izolate din cauza furturnii de zăpadă într-o stațiune de schi, după ce telefericul care făcea legătura cu resortul a cedat din cauza vântului puternic.