Cel mai mare festival de muzica de opera in aer liber din Romania incepe maine la Deva si Hunedoara (AUDIO)

Timp de 5 zile, iubitorii genului vor putea să vadă 4 spectacole de operă şi, în premieră, unul de balet. Una dintre cele mai mari soprane ale lumii, Leontina Vaduva, va juca în spectacolul de deschidere al Opera Nights, Carmen, de Georges Bizet.

Cel mai mare festival de muzică de operă în aer liber din România începe mâine la Deva și Hunedoara. Timp de 5 zile, iubitorii genului vor putea să vadă 4 spectacole de operă și, în premieră, unul de balet.

Una dintre cele mai mari soprane ale lumii, Leontina Văduva, va juca în spectacolul de deschidere al Opera Nights, Carmen, de Georges Bizet.

Opera Nights se desfășoară la Palatul Magna Curia din Deva și Castelul Corvinilor din Hunedoara. Pe lângă ‘Carmen’ de Bizet, spectatorii vor putea urmări ‘Tosca’, ‘Don Quijote’, ‘Turandot’, dar și opereta ‘Văduva veselă’.

În afară de Leontina Văduva, pe scenă vor urca Dragana Radakovics, Hermine May, Robert Nagy, Ștefan Ignat. Leontina Văduva susține și cursuri de master class, la care s-au înscris nouă soprane și un tenor.

Festivalul a ajuns la cea de-a patra ediție. Repetițiile au început încă de aseară. Artiștii au ieșit pe străzile Devei, fiind aplaudați de câteva sute de oameni. Leontina Văduva este dintre cei care vor urca pe scenă la Deva și Hunedoara. Considerată una dintre mai mari soprane ale lumii, Leontina Văduva va interpreta rolul Micaela din ‘Carmen’, de Bizet, spectacol ce va deschide festivalul.