Confidenţialitate

Cel mai înalt pod de sticlă din lume a fost testat cu ciocanul – VIDEO

Celui mai lung şi înalt pod de sticlă din lume, Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan, din provincia chineză Hunan, i-a fost testată rezistenţa prin lovituri de ciocan.

Turiştii din China au fost invitaţi, în această sâmbătă, să spargă podeaua de sticlă a podului din provincia Hunan.

Folosind ciocane ce cântăreau 5.5 kg, turiştii au reuşit să facă o crăpătură în sticlă, dar rezistenţa şi siguranţa i-au fost confirmate numai în momentul în care un autoturism de două tone a fost condus cu succes pe pod.

„Chiar dacă sticla se crapă, nu se va sparge în bucăţi. Trecătorii pot încă să meargă pe el.”, a declarat o sursă oficială.

cel mai inalt pod din lume ciocan 2

Podul, care are o lungime de circa 430 de metri, o lăţime de 6 metri şi este construit la o distanţă de aproximativ 300 de metri deasupra solului, a fost proiectat în aşa fel încât să poată susţine 800 de persoane.

cel mai lung pod din sticla

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge a doborât în total 10 recorduri mondiale, în materie de poduri, este considerat cea mai înaltă platformă de bungee jumping şi este singurul pod din lume care foloseşte unde electromagnetice şi pe apă pentru stabilizare.

Unul dintre motivele pentru care această construcţie a fost realizată din sticlă este de a permite celor care o vizitează să poată admira peisajul fabulos al zonei montane.

https://www.youtube.com/watch?v=DI1p7tD8oe4