Confidenţialitate

Cel mai greu om din lume a slăbit 250 de kilograme

De la 595 de kilograme, cât cântărea în octombrie 2016, Juan Pedro Franco, deținătorul recordului Guinness la categoria “cel mai greu om din lume”, a reușit să dea jos 250 de kilograme cu ajutorul unui regim mediteranean “foarte sever” și al unei echipe specializate de medici din Mexic.

După ce i s-a pus un manşon gastric, iar la şase luni distanță a făcut şi un “bypass”, efectele au început să apară mai simplu. Aceste două operaţii au avut ca scop reducerea taliei stomacului, întrucât arderea caloriilor și regimul strict nu erau suficiente pentru Juan Pedro Franco.

După a doua operaţie, greutatea lui a scăzut la 366 de kilograme. Medicii mexicani speră că peste un an şi jumătate, Juan Pedro Franco va avea o greutate de aproximativ 100 de kilograme.

În ciuda scăderii în greutate, bărbatul este în continuare imobilizat la pat și nu se poate deplasa singur. El își dorește acum să slăbească suficient de mult pentru a putea merge din nou pe propriile picioare.

Potrivit studiilor realizate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţi şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), 58% dintre locuitorii din America latină şi din insulele din Marea Caraibilor sunt supraponderali.

Mexic, Bahamas şi Chile sunt ţările cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere.

România se situează sub media Est Europeană la obezitate, cu 55% din populaţie supra-ponderală, faţă de 58% cât este media din regiune, potrivit unui studiu realizat de Nielsen în vara anului trecut. Deşi România se află sub media zonei, creşterea incidenţei obezităţii este mai rapidă în regiune, cu un avans de 14% faţă de 1990.