Cel mai bine plătiţi actori dintre nominalizaţii la Oscar 2016

Jennifer Lawrence, nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă”, pentru rolul din filmul „Joy” şi Leonardo DiCaprio nominalizat la categoria „cel mai bun actor”, pentru pelicula „The Revenant” sunt cel mai bine plătiţi actori dintre nominalizaţii la premiile Oscar 2016, ce urmează să fie decernate pe 28 februarie în Los Angeles, potrivit Forbes.

Actriţa Jennifer Lawrence a câştigat 50 de milioane de dolari în perioada 2014 şi iunie 2015 şi a fost desemnată de publicaţia Forbes drept cel mai bine plătit artist din lista nominalizaţilor de la premiile Oscar 2016.

Pe poziţia a doua, în topul realizat de Forbes, se află Leonardo DiCaprio, care a câştigat 29 de milioane de dolari.

Matt Damon, care concurează cu Leonardo DiCaprio la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din „The Martian”, se află pe locul trei în lista celor mai bine plătiţi actori din lista nominalizaţilor la premiile Oscar de anul acesta, acesta câştigând 25 de milioane de dolari.

Pe de altă parte, actorul Robert Downey jr., desemnat de Forbes cel mai bine plătit actor de la Hollywood de anul acesta, nu a reuşit să primească o nominalizare la premiile Oscar. Robert Downey jr. a câştigat 80 de milioane de dolari pentru filmul „Avengers: Age of Ultron” şi alte producţii ale companiei Marvel.