Cei care calatoresc cu avionul in Statele Unite nu mai au voie sa se urce la bord cu telefoane mobile sau cu laptopuri care au bateria descarcata

Agenția americană pentru transport aerian spune că vor spori controalele în acest sens pentru că autoritățile se tem ca nu cumva respectivele dispozitive să fie folosite ca bombe.

Autoritățile americane precizează că cei care se ocupă de securitatea aeroporturilor vor controla toate dispozitivele electronice.

Ei le vor putea cere pasagerilor să își deschidă telefoanele mobile – în caz contrar nu vor putea urca la bordul avionului.

Măsura este valabilă numai pentru cursele cu destinația Statele Unite.

Potrivit jurnaliștilor americani, autoritățile se tem că dispozitivele electronice precum laptopurile, tabletele sau telefoanele mobile ar putea fi folosite ca bombe.

Se speculează însă că astfel de controale vor avea loc, în special, pe aeroporturi din Orientul Mijlociu şi Europa.

Sporirea măsurilor de securitate are loc pe fondul instabilităţii din Orientul Mijlociu şi după trimiterea în faţa justiţiei americane a principalului suspect în atacul asupra consulatului american din Benghazi, Libia.

Americanii se confruntă, de asemenea, cu noi ameninţări din partea extremiştilor, pe fondul situației tensionate din Irak.