Confidenţialitate

Cehia suplimentează ajutorul militar pentru Ucraina. Cetățenii care se vor alătura forţelor de apărare ucrainene vor beneficia de impunitate

Ministerul ceh al Apărării a anunţat, joi, că țara sa va trimite Ucrainei un ajutor militar suplimentar în valoare de 17 milioane de coroane (730.900 de dolari), inclusiv armament uşor şi muniţie, potrivit Reuters.

Oficialul de la Praga a informat, pe contul său de Twitter, că pachetul include sute de mitraliere sau puşti de asalt şi cartuşe de producţie proprie, de la grupuri precum CZG-Ceska Zbrojovka Group.

Televiziunea cehă a transmis că guvernul a aprobat ajutorul în cadrul unei reuniuni desfășurate joi seară.

Cetăţenii cehi care se vor alătura forţelor de apărare ale Ucrainei pentru a lupta împotriva invaziei Rusiei se vor bucura de impunitate, fără teamă de a fi pedepsiți acasă, a anunţat premierul Petr Fiala.

Conform legislaţiei din Cehia, este ilegal ca cineva să se alăture forţelor armate străine fără o exceptare de la restricţie din partea preşedintelui care este comandant-şef al armatei.

În această săptămână, cel puţin 300 de persoane au căutat să obţină o exceptare de la restricţie pentru a răspunde apelului Ucrainei pentru voluntari străini care să lupte împotriva invaziei ruse.

FOTO: Unsplash