Confidenţialitate

Cehia a intrat în lockdown parțial, în urma înmulțirii îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus

Cehii sunt, de luni, în lockdown parţial, după o creştere masivă a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Cehia se află în fruntea statisticilor mondiale ca număr de noi infecţii la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile.

În plus, este pe locul doi, după Slovacia vecină, în ceea ce priveşte rata mortalităţii, arată un bilanț publicat de Agenția France Presse.

Oamenii vor avea voie să iasă din cartierul în care locuiesc doar pentru a merge la serviciu, la medic sau pentru a avea grijă de cei apropiaţi, dar numai cu un document care să justifice acest lucru.

Toate şcolile şi magazinele care vând produse neesenţiale au fost închise, iar purtarea măştii în aer liber în zonele locuite şi șa serviciu a devenit obligatorie.

“Singurul obiectiv este de a inversa curba ascendentă a noilor infectări şi a pacienţilor la terapie intensivă înainte de a fi prea târziu”, a declarat ministrul ceh de Interne.

Oficialul susține că noile restricții vor rămâne în vigoare timp de trei săptămâni.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, limitarea numărului de persoane care participă la întruniri şi închiderea restaurantelor este în vigoare în Cehia încă de anul trecut.

Campania de imunizare anti-Covid merge mai lent decât ar fi de așteptat. Medicii cehi au administrat puţin peste 600.000 de doze, în condițiile în care și livrările de vaccinuri întârzie.