Confidenţialitate

Ceai cald și mâncare pentru refugiații ucraineni care intră în România prin vama Sculeni

Refugiații ucraineni, care intră în România prin vama Sculeni de lângă Iași, primesc ceai cald si mâncare la centrul de ajutor umanitar. A fost organizat, la un kilometru de vamă, de voluntari împreună cu autoritățile locale care au adus containere modulare. Un grup de voluntari se află non-stop acolo.

Refugiații ucraineni se opresc în continuu la centrul de ajutor. Unii vin cu microbuzele și cer ajutor pentru cazare sau informații despre modalitățile de a tranzita tara ca sa ajunga la cei dragi din străinătate. Alții vin cu mașinile si trag la centru pentru a le lua copiilor un ceai cald, o gustare sau produse de igienă.

Mai mulți voluntari din Iași vin prin rotație la centru si îndura frigul ca sa le fie de ajutor refugiaților. Se împart între serviciu sau scoala si munca de aici.

Voluntarii s-au organizat pe rețelele sociale unde cer ajutor ieșenilor pentru mâncare si cazare atunci când adaposturile pentru refugiați puse la dispoziție de autorități și companii sunt pline.

Inspectoratul pentru situații de urgență Iași pregătește zilele acestea încă un spatiu unde sa poata fi cazați refugiații care au nevoie sa stea o perioada mai lunga in oras.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Viorica Ștefan