Ce spun studiile recente despre fertilitate şi sarcină

Gravidele care mănâncă alimente bogate în grăsimi și zahăr pot transmite acest obicei copilului.

Care sunt ultimele noutăți privind fertilitatea? O sinteză a studiilor recente desfășurate pe această temă arată că somnul și dieta joacă un rol important atunci când un cuplu se hotărăște să conceapă un copil. Femeile care lucrează în ture de noapte pot avea un ciclu menstrual dereglat.

În acelaşi timp, cele care dorm 8 ore pe noapte au șanse mult mai mari pentru a concepe un copil. În ceea ce privește nutriția, un mic dejun consistent şi o cină în cantitate mai mică reglează nivelul de insulină, în special în cazul femeilor care suferă de sindromul ovarelor polichistice, nivelul hormonilor fiind mai bine controlat.

Tot un studiu desfășurat recent a arătat că numărul pierderilor de sarcină este mult mai mare decât se credea, în special înainte de săptămâna 20, iar cauza frecventă sunt anomaliile cromozomiale prezente la făt.

Poate că știați că exercițiul fizic moderat în timpul sarcinii îmbunătățește starea de spirit și somnul gravidelor. Dar mișcarea are efecte benefice și asupra copilului, al cărui creier se va dezvolta mult mai repede.

Gravidele care mănâncă alimente bogate în grăsimi și zahăr pot transmite acest obicei copilului. Deși este un studiu care a avut loc doar pe animale de laborator, trebuie luată în calcul influența preferințelor mamei asupra expresiei genelor fătului.
Un alt studiu a arătat că momentul tăierii cordonului ombilical este important, mai precis, copiilor cărora li s-a tăiat cordonul ombilical la 1-2 minute după naștere au avut mai multe rezerve de fier, suficiente pentru primele 6 luni de viață.