Confidenţialitate

Ce este chirurgia plastică și care este rolul medicului chirurg plastician

Chirurgia plastică este o specialitate medicală complexă și de foarte multe ori este greșit asociată numai cu îmbunătățirea aspectului fizic.

Medicul Iris Popa, chirurg chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, ne spune în câteva cuvinte ce este de fapt chirurgia plastică și ce presupune aceasta.

Chirurgia plastică este o specialitate vastă, interdisciplinară, ce se ocupă cu repararea diformităţilor, corectarea deficienţelor funcţionale şi modificarea aparenţelor. Chirurgia plastică restaurează şi ameliorează forma în scopul obţinerii unei îmbunătăţiri a aspectului. Se adreseaza problemelor de la nivelul feței și corpului, un segment important fiind dedicat leziunilor mâinii.

Astfel, putem spune că noi ne ocupăm de stabilirea diagnosticului şi de tratamentul chirurgical al unor afecțiuni precum arsurile, electrocuţiile, traumatismele însoţite de distrugeri de părţi moi – piele și țesut subcutanat, atât în faza lor acută, cât și pe timp îndelungat privind corecțiile necesare din punct de vedere funcțional și estetic. De asemenea, în sfera noastră de activitate intră și excizia tumorilor de suprafaţă, corectarea malformaţiilor congenitale şi nu în ultimul rând a imperfecțiunilor estetice”, explică la Minutul de Sănătate Dr. Iris Popa, specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.