Ce alimente combat stresul

Putem combate stresul apelând la anumite alimente. Care sunt acestea?

Nu există om care să fie imun la stres. O problemă care ne preocupă timp îndelungat sau reacţia noastră la un eveniment neaşteptat ne pot afecta sănătatea.

Stresul este o mare problemă cu care ne confruntăm zi de zi.

Studiile de specialitate au demonstrat ca exista o legatura intre stres si cresterea riscului de aparitie a tulburarilor cardiovasculare. rește de asemenea și riscul pentru diabet zaharat și accelerează procesul de îmbătrânire al organismului.

Portocalele sunt foarte bogate în vitamina C, element implicat în reducerea stresului după o zi plină de momente tensionante.

Afinele au un conținut ridicat de antioxidanţi. Astfel, combat direct stresul, având un efect de trei ori mai puternic asupra creierului decât o doză de cofeină. La fel ca portocalele, și afinele sunt bogate în vitamina C

Ce știți despre sparanghel? Este o legumă bogată în acid folic, și introdusă în alimentație ajută la reducerea stresului şi stimulează starea de spirit.

Pe de altă parte, grăsimile nesaturate şi potasiul din avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului.

O porție de sushi crește nivelul de serotonină şi melatonină din organism, responsabile pentru o bună stare de spirit şi de sănătate. De asemenea, orezul din aceste rulouri oferă raportul ideal de proteine – cardohidraţi.

Studii în domeniul psihologiei au demonstrat că zâmbind putem evita efectele nocive ale stresului. Fie că sunteți blocați în trafic, fie că treceți prin alte situații stresante, zâmbetul scade frecvența cardiacă și înlătură suprasolicitarea inimii.