Confidenţialitate

Cazinoul din Constanţa, redeschis pentru o expoziţie de artă contemporană

Cazinoul din Constanţa va fi redeschis, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru trei zile, cu ocazia unei expoziţii de artă contemporană, intrarea fiind liberă. Clădirea a putut fi vizitată şi luna trecută, pentru o zi, tot cu prilejul unui eveniment cultural, potrivit New.ro.

Cazinoul din Constanţa va găzdui, de vineri până duminică, expoziţia ”Sincronic 2016 – Practici colaborative în arta contemporană”, vernisajul urmând să aibă loc vineri, de la ora 18.00.

“Această a doua etapă a proiectului Sincronic pune în scenă, în perioada 21-23 octombrie, în incinta Cazinoului Constanţa, în formula unei instalaţii multimediale, rezultatele laboratorului de lucru în fabrică, la care publicul este provocat să participe.

Artistul se pune în scenă, performându-şi propriul rol de artist-autor al lucrării din faţa publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul”, spun organizatorii.

Prima ediţie a acestui proiect a avut loc în luna august, tot la Constanţa. 

Expoziţia poate fi vizitată vineri, între orele 18.00-20.00, sâmbătă, între 11.00-20.00 şi duminică, între 11.00 şi 17.00. Intrarea este liberă.

În 15 septembrie, Cazinoul din Constanţa a fost redeschis pentru o zi, găzduind dezbaterea cu tema “Patrimoniul Regal la Marea Neagră” şi expoziţia “Scurtă istorie în imagini a Cazinoului din Constanţa”, evenimente organizate sub egida “Oamenii Timpului”, în colaborare cu Primăria Constanţa.