Câte ore pe zi se antrena campioana olimpică la nataţie Camelia Potec

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec a fost invitată luni seara în emisiunea Tribuna 0, unde a dezvăluit câte ore pe zi acorda antrenamentelor în perioada când participa la competiţii.

Camelia Potec a început înotul la vârsta de 9 ani, iar pe parcursul a 20 de ani activitate sportivă a cucerit peste 200 titluri naționale și a realizat multiple recorduri.

Apogeul carierei l-a atins în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, unde a câştigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Pentru a putea ajunge la această performanţă, sportiva înota zilnic între 14 şi 15 kilometri.

Mai târziu, s-a specializat în probele lungi de 800 şi 1500 de metri, iar antrenamentele durau câte şapte ore pe zi, înotând între 23 şi 24 de kilometri.

Camelia Potec are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 – 200 m liber; 2009 – 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS