Confidenţialitate

Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu și Larisa Iordache, decorați de Klaus Iohannis – VIDEO

Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu și Larisa Iordache au fost decorați de președintele Klaus Iohannis, marți seara, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a înmânat Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Ofițer Cătălinei Ponor și lui Marian Drăgulescu, precum și Ordinul Meritul Sportiv, Clasa a III-a, cu o baretă,  Larisei Iordache.

”Am deosebita onoare de vă felicita pentru rezultatele excepționale obținute în gimnastică pe parcursul carierei. În semn de apreciere și recunoștință pentru modul lăudabil în care reprezentați țara, pentru determinarea și perseverența de care ați dat dovadă, vă ofer aceste decorații și vă mulțumesc pentru momentele emoționante pe care ni le-ați oferit nouă, tuturor românilor.

Am ținut în mod special să vă înmânez aceste distincții astăzi, cu câteva ore înainte să plecați la Campionatele Mondiale de la Montreal, un loc simbolic pentru performanțele din gimnastica românească.

Am vrut, așadar, ca aceste distincții să fie pentru dumneavoastră un imbold, pentru că românii au în continuare mari așteptări de la dumneavoastră.

Medaliile obținute de-a lungul timpului arată un înalt nivel al performanței sportive, pe care l-ați atins prin muncă, abnegație și pasiune.

Pe această cale, doresc să-i felicit și pe antrenorii și pe membrii staff-ului tehnic, care v-au fost alături atât pe parcursul pregătirilor, cât și în momentele pline de încordare din timpul competițiilor, care v-au format ca sportivi și ca oameni. Familiile care v-au susținut și v-au încurajat permanent merită, de asemenea, aprecierea noastră.

Doamnă Cătălina Ponor,

Ați fost de cinci ori campioană europeană la bârnă. Este un titlu câștigat cu multă muncă, cu sacrificii. Este o performanță extraordinară, care denotă pasiunea, talentul și truda cu care evoluați în acest sport.

V-am înmânat anul trecut drapelul României și ați reprezentat cu demnitate sportul românesc la Jocurile Olimpice. Sunt sigur că nu vă veți opri aici și că veți aduce României noi medalii. Succes!

Doamnă Larisa Iordache,

Datorită rezultatelor pe care le-ați obținut, podiumul a fost dominat de multe ori de România la campionatele internaționale de gimnastică. Sunteți ambițioasă, puternică și pregătită. Sunt convins că medaliile obținute vă vor încuraja să deveniți din ce în ce mai bună. Succes!

Domnule Marian Drăgulescu,

Ați reușit să scrieți istorie pentru gimnastica românească. Multiplu campion, v-ați împlinit dorința de a cânta imnul României alături de oamenii din sală care au venit să vă susțină la Campionatele Europene de gimnastică din această primăvară. Aveți de ce să fiți mândru. Ocupați un loc fruntaș astăzi în clasamentul gimnasticii românești, clădit în mulți ani de muncă și cu multe sacrificii. Succes!

Dragi sportivi, dunteți un exemplu de determinare pentru generațiile tinere și de aceea vă încurajez să rămâneți tot timpul aproape de sportul românesc.

Sper că astăzi, mai mult ca oricând, într-un moment în care performanțele noastre sportive sunt mai degrabă excepții, autoritățile centrale și locale să înțeleagă acest lucru și să se aplece cu atenție asupra acestui domeniu. Avem potențialul de a reedita mari succese, însă fără un plan bine pus la punct, fără o strategie coerentă, este greu de crezut că ne vom întoarce acolo”, a transmis președintele în discursul său.