Confidenţialitate

Cătălina Biholar, co-fondatoarea platformei ”e-theatrum” / Joi, 4 decembrie, la Europa FM

Platforma de teatru online ‘e-theatrum’, lasată în 2013 – și re-lansată de câteva zile într-o nouă formulă – adună la un loc mai multe spectacole care se joacă pe scene importante din țară – AUDIO.

Piesele sunt filmate chiar pe scenă, spre deosebire de spectacolele de teatru TV, montate -uneori – în studiouri – și pot fi urmărite online.

Fondatori sunt doi tineri care iubesc Teatrul: Cătălina Biholar, în vârstă de 26 de ani, redactor-şef al unui post de televiziune din Suceava și Cezar Păun – jurnalist de presă scrisă & TV.

Cei doi jurnaliști suceveni s-au gândit să aducă teatrul românesc în orice casă conectată la internet, în baza unui abonament, mai ales că fondatorii platformei provin dintr-un oraș fără trupă de teatru și fără cinematograf.

‘Teatrul românesc ajunge și în casele românilor stabiliți în străinătate, care sunt dornici să vadă spectacole în limba română’, spune Cătălina Biholar într-un interviu acordat Europa FM – AUDIO 1.

Co-fondatoarea ‘e-theatrum’ și-ar dori ca proiectul să devină ‘o nouă Casandra’ pentru tinerii actori (n.r. – studio Cassandra este spațiul în care joacă tinerii actori, studenți ai UNATC, al cărui sediu din centrul vechi al Bucureștiului a fost retrocedat; studio Casandra funcționează acum într-o altă locație a UNATC).

Între spectacolele care pot fi văzute online se află și producții ale unor actori tineri (chiar foarte tineri), debutanți.

Este și cazul celor care fac parte din distribuția piesei ‘Într-o zi de primăvară’, producția unei trupe de teatru de liceu – AUDIO 2.

‘Într-o zi de primăvară’ adaptare după Al. Mirodan, e o poveste inspirată de tradiția unui oraș din Grecia, care îi obligă pe bărbați ca, într-o anumită zi a anului, să ia locul femeilor – iar soțiile să facă treaba bărbaților. Spectacolul este pus în scenă de trupa de teatru ‘THE KNOKERS’ a liceului ‘Petru Rareș’ din Suceava.