Confidenţialitate

Cătălin Tolontan vine la România în Direct. Este anchetarea unor jurnaliști un atac la adresa presei? | VIDEO

România în Direct vă propune o ediție specială în care este invitat coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, Cătălin Tolontan. El și colegul său, Mihai Toma, sunt cercetați de DIICOT în urma unei plângeri a primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. În același dosar sunt cercetați și jurnaliștii Mircea Marian, Alexandru Pop și Sabin Orcan, de la Newsweek.

Jurnaliștii au publicat de-a lungul timpului mai multe articole despre legăturile angajaților din Primăriei Sectorului 4 și clanuri de interlopi. Liderul PSD susține că acestea sunt defăimătoare la adresa sa și a depus plângere împotriva jurnaliștilor. Într-un proces civil, angajații primăriei au obținut înlăturarea unor articole de pe site-ul Libertății.

De partea cealaltă Cătălin Tolontan și echipa sa spun că sunt victimele unui atac menit să decredibilizeze presa de investigații. Ei resping existența unei înțelegeri cu terțe persoane sau publicații care să ducă la publicarea materialelor.

Ce credeți despre anchetarea acestor jurnaliști? Este această anchetă menită să decredibilizeze presa de investigații? Cum ar trebui să procedeze un politician nemulțumit de dezvăluirile presei?