Confidenţialitate

Cătălin Striblea: „Viața este azi”. România în Direct, ultima emisiune din 2021, despre recunoștință | VIDEO

Finalul fiecărui an aduce inevitabil și momentul introspecției: ce a fost bun în anul care tocmai s-a încheiat, ce ar fi putut fi mai bine și, mai ales, pentru ce suntem recunoscători. Cătălin Striblea stă de vorbă cu ascultătorii Europa FM în ultima emisiune „România în Direct” din 2021 și dezbate tema recunoștinței – pentru ce mulțumim la final de 2021? Cui mulțumim la final de 2021? Și cum a fost 2021 – a fost cel mai greu an din existența noastră?

Cătălin Striblea: „Viața este azi”

„Să nu uiți nicio secundă că viața este azi, chiar și în acest moment, chiar în timpul acestei emisiuni. Cu vreme în urmă și eu îmi programam viața și continui să fac asta de multe ori după evenimente viitoare: știam că vineri, sâmbătă, urma să trăiesc un moment care mie o să-mi placă. O să mă întâlnesc cu prietenii, o să-mi văd părinții, o să văd un meci. (…) Nu de multă vreme, dar poate de anul acesta – și cred că este o mare descoperire și pentru mine – reușesc ca în unele zile să-mi spun că viața este azi, chiar și acum, când sunt cu voi, tot viață, este acoperită de muncă, dar nu-i un moment rău. Și mă bucur și de ziua de azi, și de întâmplările pe care am să le trăiesc”, a spus Cătălin Striblea în ultima emisiune „România în direct” din 2021.

Simona, ascultătoare Europa FM: „Dimineața când te trezești, să te uiți în jos ca să vezi unde trăieși, în sus unde vrei să ajungi, și în dreapta unde sigur este un om mai necăjit ca tine”

Simona spune că îi mulțumește lui Dumnezeu că este în viață și a reușit să o apere pe mama sa de boala care ne urmărește pe toți de doi ani, COVID-19. Mai mult, le adresează copiilor săi mulțumiri pentru că are un motiv pentru a lupta în fiecare zi.

Ascultătoarea s-a întors în 2021 în învățământ, un alt lucru pentru care este recunoscătoare. Aceasta spune că le mulțumește elevilor săi pentru energia pe care o emană, „chiar dacă sunt neastâmpărați”, adaugă aceasta.

Alte motive de recunoștință ale ascultătoarei Europa FM puteți asculta mai jos:

Ascultătoarea Europa FM a mai spus că exista o vorbă din bătrâni: „Dimineața când te trezești, să te uiți în jos ca să vezi unde trăieși, în sus unde vrei să ajungi, și în dreapta unde sigur este un om mai necăjit ca tine”.

Gigi, ascultător Europa FM, spune pilda facerii de bine și a recunoștinței

„Se spune că la un moment dat Dumnezeu a chemat toate virtuțile la masă: dragostea, speranța, bunătatea, facerea de bine și recunoștința. Și toate vorbeau între ele și toate se cunoșteau, doar două erau separate: recunoștința și facerea de bine. Și Dumnezeu le întreabă <<Dar voi două nu vă cunoașteți? Nu vorbiți?>>. <<Nu, pentru că noi două ne întâlnim extremm de rar>>”.

Pentru a afla pentru ce este recunoscător Gigi, puteți asculta mai jos:

Viorica, ascultătoare Europa FM: „Cred că tot timpul trebuie să avem motive de optimism”

„Cred că tot timpul trebuie să avem motive de optimism. Trebuie să vedem tot timpul partea bună a lucrurilor. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoși, că cei dragi nouă sunt sănătoși”, a spus ascultătoarea Europa FM.

„Bunica mea avea o vorbă: să-i mulțumim tot timpul lui Dumnezeu, să ne rugăm să ne dea cu un leu mai mult decât ne este necesar și să fim sănătoși”, a mai spus Viorica.

Alte motive de recunoștință ale Vioricăi poți asculta mai jos:

Pentru a putea afla ce motive de recunoștință au ascultătorii Europa FM care au intrat în direct în ultima ediție „România în Direct” din 2021, puteți viziona emisiunea integrală mai jos:

 

Autor: Carmen Zanfir