Confidenţialitate

Cât costă să ai casa ta de vacanță pe malul mării?

Pe piața românească a apărut un concept nou: proprietatea periodică. Cu alte cuvinte, o persoană are toate drepturile asupra unei proprietăți, dar doar o anumită perioadă de timp.

Pe litoralul românesc, acest concept a fost pus în practică de o firmă din Turcia.

Astfel, turiștii pot deveni, pentru cel puțin o săptămână, proprietarii unui apartament în cadrul unui complex ridicat în localitatea 23 August de lângă Olimp. În acest interval, turistul nu are nicio grijă: beneficiază de toate serviciile pe care le-ar primi la un hotel de cinci stele.

În plus, are acces la piscine, terenuri de sport, spectacole de divertisment, afirmă Liliana Filip, directorul de comunicare al firmei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Atunci când se semnează contractul de cumpărare, turistul precizează că dorește să fie proprietarul apartamentului în o anumită săptămână, de exemplu 6-12 iulie. Ceea ce înseamnă că, în fiecare an, până la sfârșitul vieții, va merge în concediu la mare, în acel interval. Fiind vorba de o proprietate, are dreptul de a închiria apartamentul, de a-l vinde sau de a-l lăsa moștenire. Dacă se plictisește să meargă an de an în stațiunea Olimp, poate căuta o altă destinație. Și aceasta pentru fiecare membru al resortului intră într-un sistem prin care, ca proprietar, poate lua legătura cu alți proprietari din peste 80 de țări și poate face schimb cu aceștia. De pildă, un englez care are un apartament de vacanță în Turcia va veni la Olimp, iar românul va merge în locul său în Turcia.

 

Cât costă să ai apartamentul tău la malul mării?

 

Depinde de etajul la care se află sau dacă are vedere la mare. În prezent, o astfel de locuință poate fi cumpărată cu prețuri ce variază de la 2.500 până la aproape 9.000 de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.