Câştigătorii American Music Awards 2013

Cea de-a 41-a gală American Music Awards a avut loc duminică seară, la Nokia Theatre din Los Angeles.

American Music Awards,unele dintre cele mai importante premii din industria muzicală americană, şi-au anunţat duminică seară laureaţii.

Taylor Swift a câştigat titlul de ‘artista anului’ a treia oară, fiind singura cântăreaţă care a obţinut o asemenea performanţă. Taylor Swift a câştigat, de asemenea, premiul pentru artista pop/ rock preferată, artista country preferată şi pentru albumul country al anului, cu ‘Red’ (2012), pe care figurează în cea mai mare parte cântece de dragoste.

Justin Timberlake a fost nominalizat la cinci categorii şi a câştigat trei dintre acestea: ‘artistul pop preferat’, ‘artistul R&B/ soul preferat’ şi ‘albuml R&B/ Soul preferat’ (‘The 20/20 Experience’).

Macklemore & Ryan Lewis, care a avut şase nominalizări, a câştigat două premii – la categoriile ‘artistul rap/ hip-hop preferat’ şi ‘albumul rap/ hip-hop preferat’, cu ‘The Heist’.

Rihanna a fost recompensată cu primul Icon Award din istoria American Music Awards, primind trofeul chiar din mâna mamei sale, Monica Fenty. Rihanna, care a vândut 50 de milioane de albume în toată lumea şi este cel mai bine vândută artistă în format digital din istorie, a primit şi premiul pentru artista R&B/ soul preferată a anului.

Alte premii decernate duminică au fost: Luke Bryan (artistul country preferat), One Direction (cel mai bun album pop/ rock pentru ‘Take Me Home’ şi formaţia pop/ rock preferată), DJ-ul suedez Avicii (artistul dance-electronic preferat), Ariana Grande (cel mai bun debut al anului) şi Marc Anthony (artistul latino preferat).