Câștigați tricouri pentru amândoi ca să arătați cum iubiți românește, de Dragobete

În luna iubirii, Europa FM și IdeaPlaza.ro vă oferă șansa de a câștiga, prin tragere la sorți, tricouri albe personalizate cu un mesaj la alegere din colecția originală de Tricouri Românești disponibilă aici:
http://www.ideaplaza.ro/tricouri-personalizate/tricouri-romanesti/.

Alegeți împreună tricourile pe care le doriți, spuneți-ne mărimea preferată, iar dacă aveți noroc, primiți amândoi tricourile alese la timp ca să sărbătoriți luna dragostei cu un tricou cu un mesaj autentic!

Pentru a participa la concurs, vă rugăm selectați din categoria Tricouri Românești modelul dorit pentru fiecare dintre voi și adăugați linkul complet către acesta în formularul de concurs.

De luni până vineri, extragem, în fiecare seară, un câștigător care primește două tricouri personalizate, fix așa cum și le-a dorit.

Câștigător luni, 20 februarie: Mirela-Liliana Ion, Buzău
Câștigător marți, 21 februarie: Draghici Corina, Brăila
Câștigător miercuri, 22 februarie: Oprea Gheorghe, Pitești
Câștigător joi, 23 februarie: Radut Daniel Samuel
Câștigător joi, 24 februarie: Nanu Ecaterina

Dragobete, sărbătoarea românească dedicată dragostei

Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai spunea Cap de Primăvară sau Cap de Vară şi era identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia romană, şi cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă.

Un alt nume al său era Năvalnicul, fiind perceput ca un fecior frumos şi iubăreţ nevoie mare, care le face pe tinerele fete să-şi piardă minţile.

O altă tradiţie spune că Dragobetele a fost transformat într-o buruiană numită Năvalnic, de Maica Precista, după ce nesăbuitul a îndrăznit să îi încurce şi ei cărările.