Câștigă un coș cu bunătăți asiatice de la Festivalul de Cultură şi Gastronomie Asiatică ASIA FEST

Cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Cultură şi Gastronomie Asiatică ASIA FEST va avea loc în perioada 31 octombrie- 2 noiembrie, între orele 10.00- 20.00 la Sala Palatului din București. Intrarea este gratuită.

ASIA FEST este un eveniment dedicat promovării valorilor culturale şi bucătăriilor specifice ţărilor asiatice şi este conceput ca un melanj de: spectacole, prezentări, workshop-uri  culturale și gastronomice.

Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracţie specială faţă de ţări precum Japonia, China, Turcia, India, Coreea de Sud. Dovadă stau cei 20.000 de vizitatori care au trecut pragul festivalului în ediția din 2014.

Pe parcursul celor 3 zile ale ASIA FEST, publicul este invitat la :

+ Expoziție de produse și servicii ce reunește importatori și producători din partea asiatică a globului, din țări precum Japonia, China, Coreea de Sud, Vietnam, Thailanda, Indonezia, India, Iran, Turcia dar și restaurante cu specific

+ Spectacole, muzică și dansuri tradiționale la scenă, workshop-uri și ateliere de creație unde iubitorii de culturi asiatice vor experimenta diverse tipuri de artă, expoziții de fotografie și pictură cu specific asiatic, și de asemenea,  prezentări de costume. În categoria NOU a acestei ediții se înscriu serile de cinema cu proiecții de filme asiatice

+ Zona de Food și Demonstrații culinare unde veți putea învăța să preparați mâncărurile preferate și unde, bineînțeles, veți putea savura preparatele tradiționale din țările promovate.
În premieră la ASIA FEST puteți urmări câteva dansuri tradiţionale indoneziene, aduse de Centrul Cultural Indonezian: Cendrawasih, Margapati şi Legong. Dansul Cendrawasih este un dans balinez efectuat de două dansatoare și ilustrează ritualurile de împerechere ale pasării paradisului (burung Cendrawasih în indoneziană).

Dansul tradițional Margapati datează din 1964 și descrie caracterul unui leu, regele pădurii – sever, înfricoșător și plin de încredere în sine. Muzica gamelan care acompaniază acest dans este ritmică și dinamică, în concordanță cu mișcările dansului. Legong este un tip de dans balinez, care este caracterizat prin mișcări complexe ale degetelor de la mâini și ale picioarelor, precum și gestică și mimică expresive.

Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe www.asiafest.eu

Tao Tao

Câștigă cu doar un click de mouse, prin tragere la sorți, unul din cele 5 coșuri cu produse asiatice oferite de Tan Viet

Concurs câştigat de Doina Ana Butman, Andreea Nura, Oprea Vasile, Gabriela Mare, Popea Valentin