Confidenţialitate

Câștigă “Parenting pentru succes”, carte oferită de PaginadePsihologie.ro la Europa FM

Participă la concursul de pe europafm.ro pentru a câștiga cartea “Parenting pentru succes”, de Madeline Levine, de la PaginadePsihologie.ro.

În “Parenting pentru succes”Madeline Levine surprinde o cultură care pune competiția și statutul social mai presus de caracter. De-a lungul timpului, perspectiva noastră asupra copilăriei și adolescenței s-a schimbat, iar comportamentul nostru ambivalent față de copii nu este unul sănătos: pe de-o parte, îi tratăm ca pe niște mici adulți, în stare să obțină orice își doresc, dar, pe de altă parte, ne purtăm cu ei ca și când ar fi bebeluși care au nevoie de atenția noastră constantă.

Iar când vine vorba de viziunea noastră asupra succesului, lucrurile stau și mai prost. Ne concentrăm pe lucrurile nesemnificative, pe notele mari, pe facultățile de prestigiu și pe carierele „de succes“, înainte ca odraslele noastre să ajungă, măcar, la grădiniță.

Însă calitățile fiecăruia dintre copiii noștri nu pot și nici n-ar trebui să fie încadrate între aceleași linii: nu pot fi toți la fel de buni, la fel de talentați și la fel de pasionați de aceleași lucruri. Dar pentru că părinții din ziua de azi își doresc copii extraordinari, aceștia din urmă nu mai sunt ocupați doar să crească, ci și să exceleze; așa credem noi că se vor descurca ei mai bine în viață. Însă, cu toate că prețul viziunii noastre înguste despre succes este inacceptabil de mare pentru copiii noștri, nu suferă doar ei, ci și familiile noastre.

Cu o minte clară și cuvinte ferme, dar înțelegătoare, psihologul Madeline Levine combină cercetările de ultimă oră cu cei treizeci de ani de experiență clinică pe care-i are pentru a distruge, odată pentru totdeauna, mitul că performanța școlară ar trebui să definească relația dintre părinți și copii.

În ”Parenting pentru succes”, autoarea oferă sfaturi practice și exemple revelatoare prin care îi învață pe părinți exact ce trebuie să facă pentru a aduce bunul simț și respectul pentru copii înapoi în parenting.