Câștigă cartea ”Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării AvocatNet.ro” de Alin Popescu

Într-o lume plină de seminarii motivaționale, citate inspiraționale, teorii și carți despre succes, cartea ”Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării AvocatNet.ro” de Alin Popescu este un jurnal în care autorul dezvăluie provocările prin care a trecut pentru a fonda un site de succes, AvocatNet.ro, care azi adună peste 1,5 milioane de vizitatori unici în fiecare lună, potrivit datelor SATI.

„La naştere mi-a fost ursit să fiu doctor. Până şi numele, conştient ales de ai mei ori nu, mă trăgea spre medicină. Mi-am petrecut primii 15 ani din viaţă conştient de faptul că aia e menirea pe care o am.

Apoi am dat la drept şi m-am făcut avocat. Mi-am trădat menirea. În cel mai urât mod cu putinţă.

După un timp, am ajuns să fac ceva ce-mi e greu să explic unui om obişnuit din România. Uneori spun că sunt avocat pentru că aşa scap mai repede. Altfel cum aş putea explica faptul că administrez un website, ajuns între timp una dintre cele mai mari publicaţii online din România?

Răspund zilnic la 258 de mailuri, în medie. Dacă chiar vrei să ştii cum am calculat asta, sigur că am un răspuns. Am împărţit numărul de mailuri pe care le-am trimis la numărul de zile lucrătoare din ultimii 10 ani şi aia e cifra. De ce am făcut asta? Eh, aici trebuie să mă iei aşa cum sunt. Mintea mea nu-i tocmai normală.

Administrez, într-un fel mai redus acum decât în anii trecuţi, un forum cu milioane de subiecte de discuţie. Am colaborat, de-a lungul timpului, cu peste 500 de moderatori care au ajutat la curăţirea forumului, cu peste 2,3 milioane de oameni implicaţi în scrierea de mesaje.

Am mediat, zilnic, între 10 şi 20 de conflicte între diverşi oameni din comunitate. Am primit, săptămânal, ameninţări cu judecata. Lunar, m-au ameninţat cu vrăjitoarele. Trimestrial, cu bătaia. Spre norocul meu, anual doar, cineva mă ameninţa cu moartea.

În 2009, un domn sau o doamnă mi-a trimis zilnic un email cu ora la care intram în clădirea de la birou. M-a terorizat ideea şi, timp de 2 luni, m-am uitat în spate ori de câte ori se auzea un zgomot cât de mic. Habar n-ai cum e să trăieşti aşa. Nici eu n-aveam. Să simţi gust de frică în gură”, se descrie Alin Popescu.

Apărută la editura Evrika Publishing, cartea ”Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării AvocatNet.ro” de Alin Popescu este o lectură obligatorie pentru oricine se află în căutarea unui drum din punct de vedere profesional și aspiră spre antreprenoriat.

Concurs câștigat de Dragomir Elisabeta