Câştigă cartea recompensată cu Premiul Criticilor Norvegieni – “Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată” de Karl Ove Knausgård

Cu doar un click de mouse pe europafm.ro puteţi câştiga, prin tragere la sorţi, unul din cele 4 pachete care includ cartea  “Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată” de Karl Ove Knausgård şi încă un volum surpriză, perfect pentru citit în zilele în care vă relaxaţi la plajă.

Devenit părinte, Karl Ove Knausgård se regăseşte în faţa propriului eu, un puşti sensibil, care creşte în umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente şi a unui tată cu accese de mânie imprevizibile.

Maturizarea lentă a sentimentelor, flirturile neliniştite, pasiunea pentru rock compun cu o onestitate dureroasă romanul unui adolescent hipersensibil.

O călătorie afectivă de o fidelitate absolută, o explorare proustiană a propriului trecut, o poveste deopotrivă intimă şi universală, care pune problema capacităţii literaturii de a descrie viaţa, doar viaţa, în toate aspectele ei.

„Extrem de sincer, Knausgård vrea să ne introducă în cotidianul vieţii, care este uneori vizionar, alteori banal, alteori profund semnificativ, dar, prin forţa lucrurilor, absolut obişnuit, pentru că ni se întâmplă pe tot parcursul vieţii şi tuturor…”, scrie The New Yorker despre cartea recompensată cu Premiul Criticilor Norvegieni.

Karl Ove Knausgård este unul dintre cei mai apreciaţi autori nordici contemporani. Născut pe 6 Decembrie 1968, la Oslo, Karl Ove Knausgård şi-a făcut un debut istoric în literatură în 1998, când romanul “Out of the World” (titlul original: “Ute av verden”) a câştigat Premiul Criticilor Norvegieni pentru Literatură, fiind pentru prima dată în istoria acestor premii când este recompensată o lucrare de debut.

Concurs câștigat de Bianca Craiasu, Spinciu Voichita Cornelia, Ioana Nistor și Ploscaru Mihaela-Elena