Casablanca, o destinatie exotica si romantica

Turismul în orașul marocan a fost ajutat și de cinematografie și muzică.

Mulți dintre cei care merg în Casablanca pentru un sejur romantic sunt puțin dezamăgiți din acest punct de vedere. Casablanca nu e Paris, totuși! Este un oraș mai degrabă modern, cu bulevarde largi și clădiri înalte. Așa că pentru a-i descoperi unicitatea și autenticitatea, este musai să se viziteze zona veche. Turul poate începe cu Marea Moschee Hassan al Doilea, una din cele mai mari din lume. Se află la țărmul mării și domină întreg orașul. Apoi, trebuie văzute Palatul Mohamed al V-lea, precum și Muzeul Iudaismului Marocan – un obiectiv unic în lumea arabă, care reprezintă un exemplu de toleranță între cele două culte religioase.

Pe de altă parte, orașul marocan este o destinație foarte bună și pentru cei care vor să facă shopping. În Casablanca se găsesc de toate pentru toți: de la magazine luxoase până la chilipiruri. Tot aici se află și unul dintre cele mai mari bazaruri din lume. Chiar dacă nu vreți să cumpărați ceva, merită văzut pentru multitudinea de condimente, fructe uscate, șaluri colorate și așa mai departe. Dacă, însă, vreți să plecați acasă cu suveniruri, ar fi bine să negociați la sânge cu vânzătorii. Nu uitați că sunteți într-o țară în care comerțul este aproape o artă.

Spre deosebire de alte orașe musulmane, Casablanca este un oraș cosmopolit, în care curentele occidentale sunt încurajate. Poate și pentru că este un oraș-port, iar influențele altor lumi au pătruns foarte lesne în acest spațiu. De exemplu, viața de noapte din Casablanca nu se compara cu nimic. În același timp este un oraș foarte dezvoltat, lucru care se vede la capitolul transporturi publice. De exemplu, legătura între Aeroportul Mohamed al V-lea și oraș este asigurată de autobuze și trenuri.