Casa Regala Britanica are un mostenitor!

Katherine, soţia prinţului William, a nascut un baietel, a anuntat Palatul Kensington. Kate a fost internată in aceasta dimineaţă la maternitatea St. Mary din Londra. Bebeluşul s-a născut la ora locală 16.24 (18.24 ora Romaniei) şi a avut greutatea de 3 kilograme 700 de grame.

In cursul zilei, câteva mii de persoane s-au adunat în faţa Palatului Buckingham şi a spitalului londonez St. Mary, în aşteptarea anunţului oficial.

Primul copil al prinţului William şi al soţiei sale, Katherine ocupa locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Bebeluşul regal s-a nascut sub semnul zodiacal al leului, a explicat astrologul Deike Begg pentru Daily Mail, ceea ce-l face potrivit sa fie rege şi să se afle în centrul atenţiei.

Presa britanică nu a uitat să precizeze că luni a fost Lună plină, un fenomen despre care se spune că ar favoriza naşterile.

Pe durata sarcinii, cuplul princiar nu a ştiut dacă va avea o fetiţă sau un băiat, insa sexul bebeluşului nu a mai constituit un impediment la domnie, ca urmare a recentei modificări a regulilor de succesiune.

Experţii în genealogie au stablit o listă cât mai exactă a strămoşilor bebelusului regal.

Din partea tatalui, copilul se inrudeste cu regi ai Angliei, Greciei, Danemarcei, Suediei, Rusiei, Austriei, Spaniei, dar şi suverani germani.

Prin regina Mary, soţia regelui George al V-lea, urcă până la voievozii Transilvaniei şi Valahiei din secolul al XV-lea, printre care şi Vlad Ţepeş.

Prin familia bunicii paterne, Diana, copilul se înrudeşte cu Winston Churchill, dar şi cu vedete precum Ellen DeGeneres şi Guy Ritchie.

Moştenirea genetică din partea mamei sale, Kate, rezerva citeva surprize: strămoşi mineri, o cameristă şi un măturător, dar şi un puşcăriaş din Londra anilor 1880.

Bebelusul este văr îndepărtat cu fostul preşedinte francez François Mitterrand , în timp ce prin mama sa se înrudeşte cu primul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.