Carmen Vidu – regizor ”Cântec de leagăn” & ”Pescarul și sufletul său” / ”Sunt, de fapt, spectacole-jurnal. Sufletul meu și povestea mea sunt prezente în fiecare montare”

Spectacolul ‘Cântec de leagăn’ – regia Carmen Vidu – a fost prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent -FNTi- în secțiunea ‘preview’. Un alt spectacol regizat de Carmen Vidu, ‘Pescarul și sufletul său’, are reprezentația miercuri, 5 noiembrie, la Teatrul Odeon. Regizoarea Carmen Vidu ne prezintă cele două montări într-un interviu acordat Europa Fm.

Într-un interviu acordat Europa FM, regizoarea Carmen Lidia Vidu ne-a mărturisit că în fiecare spectacol pe care l-a montat a ‘camuflat’ câteva simboluri din viața sa, motiv pentru care afirmă că lucrează ‘de fiecare dată cu sufletul’.

Publicul pleacă emoționat de la ‘Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase’, programat de două ori pe lună la Godot Cafe Teatru. Publicul va fi ‘hipnotizat’ în timpul reprezentației ‘Pescarul și sufletul său’, un spectacol multimedia care se joacă la Teatrul Odeon începând de miercuri, 5 noiembrie.

‘Sunt, de fapt, spectacole-jurnal, spectacole-document despre mine. Doar că…din păcate nu am talentul…dar poate voi găsi o soluție, la un moment dat, de a deveni un autor complet, și-mi voi scrie eu textele propiilor spectacole. Dar până în acest moment, m-am ‘folosit’ de alți autori, în ghilimele, pentru că îi tratez cu foarte mult realism și întocmai, adică nu le modific nici măcar două-trei cuvinte. Iar actorii chiar joacă foarte realist. Doar că învelișul spectacolului te duce la niște conotații foarte personale din viața mea. Așa că sufletul meu și povestea mea sunt toate prezente în fiecare spectacol’.

Spectacolul ‘Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase’ – regia Carmen Vidu – a fost prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent -FNTi- în secțiunea ‘preview’ – AUDIO 1.

‘Pescarul și sufletul său’, apreciat de unii critici drept ‘hipnotic’ – AUDIO 2 – este inspirat de unul dintre basmele lui Oscar Wilde și prezintă povestea de iubire (imposibilă) dintre un muritor și o sirenă (omul în ipostaza de a-și trăda sufletul).

Este un spectacol multimedia, despre care regizoarea Carmen Vidu spune – în interviul acordat Europa Fm – că s-a ‘copt’, a ajuns la o formă finală în lunile care au trecut de la premieră (premiera a avut loc în martie anul acesta).

Textul piesei ‘Pescarul și sufletul său’ se bazeză pe un basm scris de Oscar Wilde și publicat în 1891 ca o reacție la basmul ‘Micuța sirenă’ scris de Hans Christian Andersen.