Care sunt piesele prin care s-a făcut cunoscut Chester Bennington

Solistul trupei Linkin Park a fost găsit spânzurat, la Los Angeles, în ziua în care prietenul său, Chris Cornell, ar fi împlinit 53 de ani. Chris Cornell s-a sinucis în același mod în luna mai.

Cunoscut mai ales ca vocalist principal al formațiilor rock Linkin Park și Dead by Sunrise, Chester Bennington a fost un artist apreciat și inspirat. S-a alăturat Linkin Park în 1999,pentru ca un am mai târziu să lanseze alături de grup albumul ”Hybrid Theory”

Cu piese ca “In the End”, “Papercut” și “One Step Closer”, albumul primește Discul de Diamant în 2005 din partea Recording Industry Association of America și devine cel mai de succes album al deceniului.

În 2012, revista ”Rock Sound”, din SUA, punea pe primul loc albumul ”Hybrid Theory” în topul ”101 Modern Classic Albums of the last 15 years”.

Și albumele care au urmat, ”Meteora” (2003), ”Minutes to Midnight” (2007), ”A Thousand Suns” (2010), ”Living Things” (2012) și ”The Hunting Party” (2014) a avut un foarte mare succes, însă Chester Bennington a simțit nevoia să se implice și într-un proiect separat, fără a naviga Linkin Park. Așa a luat naștere, în 2005, proiectul Dead by Sunrise.

Revenind la piesele de succes Linkin Park, vocea puternică a lui Chester Bennington a făcut ca numeroase noi singleluri de pe al doilea album, cum ar fi “Breaking the Habit”, “Somewhere I Belong” sau “Faint” să-și croiască loc în topuri și să cucerească discuri de argint, aur și chiar platină, cum este cazul “Numb”.

Al treilea album, ”Minutes to Midnight”, oferă și el numeroase hituri, printre cele mai cunoscute – “What I’ve Done”, “Shadow of the Day” și “Leave Out All the Rest”. În Statele Unite ale Americii cucerește trei discuri de Platină pentru vânzări în peste 3.000.000 de unități. În Marea Britanie primește doar un Disc de Platină, în schimb ia câte două în Japonia, Elveția, Noua Zeelandă și Austria.

Puțini sunt cei care nu au auzit măcăr o dată piesa din 2010 “Waiting for the End” de pe album ”A Thousand Suns”.

Chester Bennington și-a adus contribuția în mod semnificativ la coloana sonoră a mai multor filme, cele mai cunoscute, pentru care a fost lansată și coloana sonoră sub forma unor albume audio fiind ”Transformers – The Album”, ”Transformers: Revenge of the Fallen – The Album”, ”Transformers: Revenge of the Fallen – The Score”, ”8-Bit Rebellion!” și ”Transformers: Dark of the Moon – The Album”.

Chiar în ziua în care solistul Linkin Park a fost găsit mort, la Los Angeles, trupa își lansase în rețelele de socializare noul videoclip “Takling to Myself” de pe albumul “One More Light”.

“One More Light” este cel de-al șaptelea album de studio al trupei americane Linkin Park, lansat pe data de 19 mai.