Care sunt alimentele bogate în vitamina C

Vitamina C este necesară pentru întărirea sistemului imunitar. Asigură refacerea pielii şi a celulelor în urma rănilor, îmbunătăţeşte absorbţia de fier şi asimilarea calciului, reduce tensiunea arterială şi nivelul colesterolului.

Lipsa vitaminei C din organism duce la oboseală excesivă, astenie, slăbiciune, lipsa poftei de mâncare sau dureri de oase.

Vitamina C este necesară pentru întărirea sistemului imunitar. Asigură refacerea pielii şi a celulelor în urma rănilor, îmbunătăţeşte absorbţia de fier şi asimilarea calciului, reduce tensiunea arterială şi nivelul colesterolului.

Medicii recomanda o doza zilnica de 90 mg/zi pentru barbati si 75 mg/zi pentru femei.

Când auzim de vitamina C ne gândim la citrice, dar există fructe și legume variate bogate în aceasta. Ardeiul gras roșu este o sursă importantă pentru această vitamină. Aveți nevoie de un motiv în plus pentru a mânca broccoli? O porție de 150 de grame de broccoli conține 132 de miligrame de vitamina C. Conopida aduce un aport asemănător și în același timp este săracă în calorii.

Căpșunile sunt și ele o sursă bună de vitamina C, iar un beneficiu în plus ne este adus în vedere de către un nou studiu care asociază consumul de căpșuni cu o memorie mai bună la vârstnici.

Nu trebuie să uităm nici de kiwi sau de papaia, acesta din urmă fiind bogat și în vitamina A, folați și fibre.

Varza de Brussels poate că nu întrece portocalele în conținutul de vitamina C, dar pe lângă aceasta, aduce în organism riboflavină, fier, magneziu, fibre și vitamina A.