Care e cel mai important lucru pe care l-ați învățat în viață?

În viteza cotidiană cu care fiecare ne trăim prezentul, rareori realizăm de ce facem ceea ce facem, care ne sunt legile și regulile după care luăm decizii sau din care expereințe de viață am ajuns să ni le creăm.

Fiecare dintre noi știe, sau crede că știe, că e bine să facă aia sau ailaltă, că un lucru poate fi bun, rău, riscant sau înțelept și, oricum, rareori ceea ce știm de la alții este mai puternic decât o concluzie trasă din propria experiență.

De regulă fiecare dintre noi întâlnește în viață un om sau mai mulți oameni care ne devin modele, ne lovim de principii pe care le adoptăm sau le respingem pentru ca în final să ne tragem propriile concluzii care pot fi bune sau greșite într-un sistem universal, dar care în mod cert, devin puternice în sistemul de valori pe care fiecare dintre noi îl are.

Se spune că că bătrânii sunt mai înțelepți. Desigur tinerii nu sunt întotdeauna de acord cu asta, poate și pentru că revolta este prima tentație și prima experiență a unui om în viața sa.

Poți ajunge să urăști sau să iubești ceva în urma unei experiențe, să accepți un adevăr sau să-ți demolezi singur ceea ce credeai până azi că este adevăr, tot ceea ce contează este evoluția.

Ceea ce vă propun eu astăzi la România înn Direct este să vă opriți o clipă, să reflectați la o problemă la care poate nu ați reflectat până acum, sau dacă ați făcut-o cu atât mai bine, și să ne spuneți apoi care este cel mai important lucru pe care l-ați învățat până acum, în această viață. Nu vă cer să fie ceva pozitiv, în mod necesar, de multe ori le numim experiențe doar pe cele dureroase, nu contează că ați învățat să ignorați sau să încălcați legi morale sau chiar penale, ceea ce vreau să obțin de la dumneavoastră azi, la această emisiune este doar un moment de maximă sinceritate.

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.