Confidenţialitate

Caravana TIFF: Trei zile de filme în aer liber la Ploieşti

Caravana Filmelor TIFF se oprește în Ploiești pentru un weekend, între 14 – 16 septembrie, cu filme premiate și apreciate de publicul de pretutindeni.

Cinefilii au șansa de a urmări proiecțiie în aer liber, pe Esplanada Palatului Culturii, în fiecare seară de la ora 21:00. Intrarea este liberă pentru toate filmele din program.

Weekend-ul se deschide cu “Foxtrot”, un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times).

Povestea inspirată de conflictul israeliano-palestinian, care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

Cea de-a doua seară de proiecții aduce pe ecranul Caravanei “România Neîmblânzită”, documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

În ultima seară ploieștenii sunt așteptați la “Aniversarea”, a șaptea producție regizată de Dan Chișu, a cărei premiera mondială a avut loc chiar la TIFF. Cu o distribuție impresionantă cu nume ca Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos, este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. În jurul lui, la împlinirea a 94 de ani, se adună familia și prietenii, într-o seară plină de amintiri tulburi și discuții în contradictoriu.