Confidenţialitate

Carantină totală pentru statul australian Victoria, în care se află și orașul Melbourne

Restricțiile din statul Victoria vor intra în vigoare din această noapte după ce a fost descoperit un focar de coronavirus cu tulpina indiană, extrem de contagioasă, după cum spun autoritățile locale.

“Avem de-a face cu o tulpină extrem de infecţioasă a virusului care se propagă mai repede decât am înregistrat vreodată” , spune James Merlino premierul interimar al statului Victoria. De la contactul cu virusul până la primele simptome, perioada s-a scurtat la o zi, mai spune acesta, comparativ cu 4-5 la celelalte variante ale virusului.

Noua variantă virală s-a răspândit în Melbourne, oraș în care se desfășoară tuneul de tenis Australian Open, prin intermediul unui turist care s-a întors din străinătate. Pentru a monitoriza mai bine situația epidemiologică, autoritățile au decis ca pentru 7 zile, locuitorii statului să fie în lockdown total. Vor avea voie să plece din casă doar pentru nevoi urgente sau pentru a se vaccina. Se închid școlile și localurile, reuniunile sunt din nou interzise și se revine la obligativitatea purtării măștii sanitare.

“Dacă mai multe persoane erau vaccinate, circumstanţele ar fi foarte diferite de cele pe care le cunoaştem astăzi. Dar, din păcate, nu este cazul”, a adăugat premierul interimar al statului Victoria. Doar 3,7 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Australia, o ţară ce are o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș