Confidenţialitate

Captură uriașă de cocaină în Cehia. Drogurile erau ascunse printre banane | AUDIO

În Cehia, polițiștii au confiscat peste 600 de kilograme de droguri ascunse printre banane ce urmau să ajungă la un supermarket de lângă Praga. Pachetele cu cocaină valorează 2 miliarde de coroane cehe, adică peste 80 de milioane de euro și reprezintă una dintre cele mai mari capturi de droguri a polițiștilor din Cehia.

Transportul de droguri a venit din Ecuador, prin Amsterdam și ar fi ajuns din greșeală în Cehia, a spus un purtător de cuvânt al Poliției, citat de postul public de radio din Cehia și de televiziunea TV Nova.

Pachetele cu cocaină au fost descoperite de angajații unui depozit în timp ce descărcau paleți cu banane bio ce urmau să ajungă la un supermarket din Klecany, oraș situat în apropiere de Praga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajații au alertat poliția, iar testele făcute pulberii albe ambalate în pachete au confirmat că este vorba despre cocaină.

Fiecare cutie cu banane conținea 15 kilograme de droguri.  În total, a fost confiscată o cantitate de peste 640 de kilograme de cocaină, cea mai mare captură de droguri făcută până acum de polițiștii cehi.

Ei au făcut controale și în alte depozite ale aceluiași supermarket, dar nu au găsit droguri.

Valoarea drogurilor confiscate este de 2 miliarde de coroane cehe, echivalentul a peste 80 de milioane de euro. Polițiștii încearcă acum să afle cine a trimis drogurile și cui erau destinate. Ei bănuiesc că o persoană din grupul traficanților nu a acționat la timp pentru a scoate pachete cu cocaină din cutiile cu banane.

Sursă foto: Shutterstock