UPDATE: Al Bano, internat de urgenţă, în urma unor probleme cardiace

Cântăreţul italian Al Bano a fost internat de urgenţă într-un spital din Bari, duminică, în urma unui ”episod uşor de ischemie”. Artistul a fost transferat, luni, în spitalul ”Vito Fazzi” din oraşul Lecce, unde va mai rămâne internat cel puţin trei zile, informează presa italiană.

Al Bano se afla în compania partenerei sale de viaţă, Loredana Lecciso, în momentul în care s-a simţit rău, în cursul zilei de sâmbătă.

Iubita lui l-a însoţit la o clinică din Bari, unde celebrul cântăreţ a fost internat de urgenţă.

Luni, artistul a fost transferat la spitalul Vito Fazzi din oraşul Lecce, unde îşi petrece convalescenţa în secţia de boli cardiovasculare.

A suferit un episod uşor de ischemie şi este monitorizat permanent. Se recuperează”, a spus Loredana Lecciso, partenera de viaţă a cântăreţului italian.

Medicii spun că artistul va mai rămâne spitalizat timp de cel puţin trei zile şi i-au prescris repaus total.

În decembrie 2016, cântăreţul Al Bano a suferit un infarct şi a fost operat de urgenţă într-o clinică din Roma. Intervenţia a fost realizată cu pacientul semisedat, iar artistul a fost conştient pe parcursul operaţiei.

Al Bano Carrisi, născut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cântăreţ, actor şi viticultor italian, devenit celebru în Europa cu numele de scenă Al Bano. A debutat în 1965 cu melodia ”La strada”. În 1966 a participat la Festival delle Rose, cu piesa ”Quando il sole chiude gli occhi”. Cu single-ul ”Pensando a te”, a ieşit câştigător în 1969 la Disco per l’Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. A înregistrat câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, precum ”Nel sole, Io di notte” , ”Il ragazzo che sorride”, ”La siepe”, ”Mattino”, ”Pensando a te”, ”Mezzanotte d’amore” şi ”13, storia d’oggi”.

La scurt timp după aceea a început colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cântecul ”Acqua di mare” şi cu care s-a căsătorit în 1970. Din 1975, timp de două decenii, au cântat împreună, formând duetul Al Bano şi Romina Power, care a participat în 1976 la concursul Eurovision, obţinând locul al şaptelea, cu piesa ”We’ll live it all again” (”lo rivivrei”), iar în 1982, la Festivalul de muzică de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia ”Felicità”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS