Confidenţialitate

Cântărețul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani | AUDIO

Artistul s-a născut nevăzător și a avut o carieră îndelungată în muzica românească. Este cunoscut pentru piesa „Eternitate” – primul său șlagăr, lansat în 1973, dar și pentru hit-ul „Mai avem nevoie și de iarbă” din 2002.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

S-a născut la Ploiești și a urmat școala din București pentru persoanele cu ambliopie, apoi gimnaziul și liceul la Școala pentru Nevăzători din Cluj. George Nicolescu a debutat în 1970 când a câștigat premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”.

Termină Facultatea de Limbi Romanice (română-franceză) la Universitatea din București în 1972 și începe să predea Limba Franceză la Liceul Special pentru Deficienții de Vedere din Buzău, oraș în care este angajat ca solist vocal la Casa Tineretului.

Nu după multă vreme, începe colaborarea cu compozitorul Georg Grigoriu. Primul său șlagăr, „Eternitate”, rămas emblemă pentru întreaga carieră, a fost lansat în 1973.

În 1981, George Nicolescu debuta la „Cenaclul Flacăra” unde a avut succes cu numeroase cântece.

După revoluția din 1989, a avut colaborări cu mai mulți artiști. Pensionat din 1992, George Nicolescu revenea în topurile muzicale cu hitul „Cântec pentru sănătatea ierbii”, o colaborare cu cu trupa UNU.

Un alt cântec, „Viața-i de vină”, împreună cu trupa Shift, a fost lansat în 2012.

Sursa foto: Facebook / George Nicolescu

Citește și: Israelul anulează vizita unui oficial de rang înalt în SUA, după ce americanii au permis Consiliului de Securitate al ONU să aprobe o rezoluție privind încetarea focului în Gaza | AUDIO