Campionatul Rusiei se reia la 19 iunie

Prima ligă fotbalistică din Rusia se va reluat la 19 iunie, după o lună de întrerupere din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia de profil din această ţară.

Partida de debut se va disputa între Krîlia Sovetov Samara şi Ahmat Groznîi.

Sferturile de finală ale Cupei Rusiei au fost stabilite pentru 23-25 iunie.

Săptămâna trecută, federaţia menţiona că stadioanele cluburilor din prima divizie vor putea găzdui spectatori la un nivel maxim de 10% din capacitatea lor.

Agenţia sanitară Rospotrebnadzor „a convenit posibilitatea organizării de meciuri cu spectatori (…) Într-o primă fază, stadioanele vor găzdui spectatori pe 10% din locuri”, sublinia Federaţia într-un comunicat, citat de agenţiile ruse de presă.

În urma acestor noi reguli, liderul campionatului, Zenit Sankt Petersburg, va putea primi, de exemplu, până la 6.780 de spectatori pe Gazprom Arena, stadion construit pentru Cupa Mondială 2018.

Anunţul reluării sezonului vine într-un moment în care mai multe cluburi din Rusia au fost afectate de coronavirus. Lokomotiv Moscova a anunţat că patru dintre jucătorii săi au contractat virusul, după controlul pozitiv al uneia dintre vedetele clubului, peruanul Jefferson Farfan.

Rusia a raportat peste 420.000 cazuri de infecţie cu coronavirus, fiind pe locul trei după SUA şi Brazilia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS