Camerele de hotel de la Soci in care sunt cazati jurnalistii straini ar fi supravegheate video

Acest lucru a atras proteste la nivel internațional privind nerespectarea intimității oaspeților.

Scandalul a pornit după ce oficialii ruși au spus că plângerile unor jurnaliști privind starea hotelurilor din Soci sunt exagerate.

Mai mulți jurnaliști acreditați la Jocurile Olimpice de iarnă s-au plâns pe rețelele de socializare de condițiile îngrozitoare din hoteluri.

În replică, vicepremierul rus Dmitri Kozak, responsabil de pregătirile pentru Olimpiadă, a spus că unii vizitatori din Occident încearcă să saboteze cu intenție ceremonia de deschidere a evenimentului sportiv, din cauza prejudecăţilor faţă de Rusia.

Potrivit acestuia, există sisteme de supraveghere video în hoteluri care arată oameni care se duc să facă duş şi rotesc robinetul pentru a porni apa caldă. Ulterior presa internaţională s-a arătat stupefiată că autorităţile ruse îi supraveghează pe jurnaliştii cazaţi la Soci, chiar şi în timp ce fac duş.

Ulterior, un purtător de cuvânt vicepremierului a declarat că nu există supraveghere video în camerele de hotel în care sunt cazaţi oaspeţii şi nici în băile acestora.

Oficialul a spus doar că echipamentele au fost folosite în timpul lucrărilor de construcţie a hotelurilor şi în timpul pregătirii acestora pentru primirea oaspeţilor.