Căderi masive de zăpadă și ploi în Franța. 200.000 de locuințe au rămas fără curent electric

Marţi 195.000 de locuinţe nu aveau curent în Franţa (fără a lua în calcul Corsica) după căderile masive de zăpadă şi ploaie care au afectat numeroase departamente ale ţării, a anunţat societatea Enedis, care gestionează reţeaua de distribuţie a electricităţii, relatează AFP.

Principalele regiuni afectate sunt „Auvergne Rhŕone Alpes, Centre Val de Loire şi Centre Limousin”, a precizat Enedis într-o scurtă informare asupra situaţiei de la ora 08:30.

„Echipele noastre s-au mobilizat pe teren pentru a restabili furnizarea curentului în cât mai scurt timp posibil”, a informat Enedis. „Situaţia este în evoluţie, însă unele zone sunt foarte greu accesibile” de către echipele Enedis, a declarat AFP, un purtător de cuvânt al companiei, care va mai publica o informare la sfârşitul zilei de marţi.

Aceste date nu iau în calcul şi Corsica, a cărei reţea de electricitate este administrată de o altă filială a EDF. Pe această insulă, 21.000 de locuinţe erai lipsite de curent electric în cursul zilei de marţi, după ce a fost măturată de taifunul Adrian.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS