C.T. Popescu: “Nu cred că în acest moment PNL este  în faţa PSD. Dar cred că PSD stagnează”

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc acum, liberalii ar câştiga cele mai multe voturi – arată un sondaj IMAS, realizat la comanda EFM.

Potrivit acestei cercetări, liberalii au 25,4 din intentiile de vot, PSD are 21,7%, iar pe locul al treilea se claseaza alianta 2020, formata din USR si PLUS, formatiunea lui Dacian Ciolos, cu 16,4%.

Cresc, însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%.

In timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

Evaluînd prestaţia PNL şi PSD în faţa electoratului, gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu se declară sceptic în privinţa clasaţilor pe primele două locuri:

“Din experienţa mea, nu cred că în acest moment PNL este  în faţa PSD. Dar cred că PSD stagnează. Nu are cum să crească. Cel mult să scadă. pentru că, în campania electorală, ca să creşti, trebuie să vii ori cu o figură nouă, ori cu un discurs nou. Iar PSD nu are nici una , nici alta.  Ceea ce înseamnă că este plauzibilă creşterea PNL.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, dacă acestea ar avea loc acum, actualul şef al statului s-ar afla pe primul loc: are 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat: Călin Popescu Tăriceanu, de la ALde, 18,3%.

Pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta, de la Pro Romania: 14,5 procente.

Iar Dacian Ciolos – singurul posibil candidat al opoziţiei, exceptîndu-l pe şeful statului – are 10% din intenţiile de vot.

Gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu:

“Pe dreapta, nu se discută faptul că Iohannis este candidatul unic, într-un fel. deocamdată avem un singur candidat anunţat. Dl Cioloş are asigurat un grad de notorietate, dar iată, până în luna mai nu şi-a asumat postura de candidat. Cu cât întârzie, are de pierdut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS