Bursele din întreaga lume, în picaj

Pieţele financiar din întreaga lume sunt în scădere, joi, din cauza temerilor privind evoluția mondială a economiei.

Piețele de acțiuni din Asia au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 19 luni, val provocat de evoluțiile de pe Wall Street unde s-au înregistrat cele mai mari scăderi din ultimele opt luni.

Scăderile vin după ce șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat că valorile de pe bursă sunt „extrem de mari” – fapt ce a provocat panică în rândul investitorilor, care s-au grăbit să-şi vândă acţiunile.

Astfel, s-au „evaporat” sute de miliarde de dolari din valoarea companiilor.

Bursele din Asia anunță o scădere drastică, până la cel mai mic nivel de după martie 2017.

Este un val ce apare după „degringolada” de pe Wall Street, unde, cea mai mare scădere zilnică de după luna februarie a tăiat 850 de miliarde de dolari din valoarea companiilor. Spre exemplu, acțiunile din sectorul tehnologic sunt în cădere din cauza temerilor privind încetinirea cererii.

Scăderile de pe Wall Street au provocat reacția preşedintelui Donald Trump, care a criticat Rezerva Federală a Statelor Unite, care a majorat de trei ori ratele dobânzilor în acest an.

„Nu sunt deloc de acord cu ceea ce fac cei de la Fed. Cred că au înnebunit” – a spus Trump, care a dat asigurări că declinul de pe pieţele bursiere este de fapt o „corecţie” îndelung aşteptată.

Experții se aşteaptă ca declinul de pe pieţele bursiere să se propage şi în Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS