Burgenland, Austria. O lecție de turism (1)

Când, în 1988, la Bad Tatzmannsdorf s-au descoperit ape minerale termale, la 1000 de metri adâncime, în zonă funcționau doar câteva pensiuni – cam în stadiul în care există la noi astăzi. Localnicii au întrezărit însă o șansă uriașă de dezvoltare, așa că au luat fonduri europene și au devenit acționarii celui mai important oraș din regiunea Burgenland.

La 120 de km de Viena, adică o oră și un sfert de mers cu mașina, găsiți 4000 de metri pătrați de spații de tratament, cură balneară, zone de relaxare și masaj.

Filosofia care a stat la temelia stațiunii este ‘comunitatea pentru comunitate’, adică tot ceea ce se folosește în hoteluri ( fructe, legume, vinuri, stuf, etc) provine de la localnici, ne-a explicat Gabriele Haidwagner, șefa Oficiului de Turism din Burgenland.

Așa se face că Bad Tatzmannsdorf înflorește de la an la an: există aici hoteluri pentru toate buzunarele, inclusiv pentru cei care vin să se trateze pe asigurarea medicală de stat ( cazarea costă de la 35 de euro până la 110 euro pe noapte, de persoană).

Avita Resort (foto1 ,2si 3 ) este una dintre cele mai noi investiții din regiune, locul în care sunt concentrate toate serviciile, la cea mai înaltă calitate și într-un spațiu luxos.

Apa minerală termală ( cea din bazine are 35 de grade Celsius) ajută la ameliorarea bolilor de inimă, echilibrează tensiunea, îmbunătățește circulația sângelui și activitatea musculară. Cât despre nămolul din zonă, acesta era cunoscut încă de acum o sută de ani, când legenda spune că femeile îl foloseau pentru a fi fertile.

Acum, nămolul încălzit la 45 de grade Celsius e utilizat și pentru tratarea suferințelor aparatului locomotor și a bolilor reumatice (foto 4).