Bulgaria | Cod galben de ninsori pentru opt regiuni

Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a emis o avertizare cod galben de ninsori, pentru perioada 13-14 ianuarie 2018, în opt regiuni ale țării.

Este vorba despre Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo, Pazardjik, Plovdiv, Smolyan şi Kârdjali.

Precipitaţiile din aceste zone pot crea, în combinaţie cu rafalele de vânt, troiene de zăpadă.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români.

MAE recomandă să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere, notează Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS