Confidenţialitate

Buffon: “Arbitrul are un tomberon în loc de inimă”

Fotbaliștii, oficialii și suporterii lui Juventus s-au dezlănțuit la finalul meciului de miercuri seară cu Real Madrid, în care au ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, din cauza unui penalty dictat contra lor în ultimul minut al prelungirilor.

Cel mai dur în declarații a fost portarul Gianluigi Buffon, care a primit și cartonaș roșu la acea fază, fiindcă a protestat vehement și l-ar fi înjurat pe arbitrul englez Michael Oliver.

“Veteranul” de 40 de ani a erupt apoi și în fața jurnaliștilor: “Daca faci asta n-ai o inimă în piept ci un coș de gunoi. Dacă nu ai caracter, curaj și nu poți face față presiunii, stai în tribună și mănâncă cipsuri. Decizia asta a fost a unui animal, nu a unui om”, a declarat Buffon care a mărturisit că acesta a fost foarte probabil și ultimul lui meci internațional după ce naționala Italiei a ratat prezența la Cupa Mondială din vară.

Cel de aseară fost primul cartonaș roșu pe care Gianluigi Buffon l-a primit în cele 117 meciuri jucate în Champions League.

La fel de nervos a fost și fundașul Giorgio Chiellini, surprins în timp ce le striga madrilenilor pe gazon că ar fi mituit arbitrii.

La polul opus, antrenorul torinezilor – Masimiliano Allegri a fost foarte calm la conferința de presă, unde a declarat că jucătorii săi ar fi trebuit să se concentreze mai bine pe final, iar fazele controversate, ca aceea a penalty-ului, vor fi mai bine judecate prin arbitrajul video.

În fine, președintele lui Juventus, Andrea Agnelli îl atacă pe șeful arbitrilor de la UEFA, Pierluigi Collina, despre care crede că vrea cu tot dinadinsul să demonstreze că nu favorizează echipele din propria țară.

De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo a declarat la final că n-a înțeles de ce adversarii au contestat faultul în careu, fiindcă balonul centrat de el ajunsese precis la Lucas Vasquez, care nu avea decât să îl împingă în poartă, dacă nu era îmbrâncit din spate de fundașul marocan Benatia.

Cu reușita din penalty, portughezul și-a îmbunătățit recordul, ajungând la 120 de goluri marcate în 150 de meciuri din Champions League.