Confidenţialitate

Buffon ar putea apăra poarta Italiei și la 42 de ani

După ce a fost al 4-lea la numărul de voturi pentru “Balonul de Aur”, goalkeeper-ul lui Juventus Torino, Gianluigi Buffon a primit și titlul de “Bărbatul italian al anului”, votat în ancheta cotidianului “Gazzetta dello Sport”.

După înmânarea distincției, el a declarat că a primit atât de multe mesaje de încurajare din partea fanilor în urma ratării calificării la Cupa Mondială de anul viitor, încât se gândește să rămână în formă pentru a participa la Euro 2020.

Gianluigi Buffon are 39 de ani, este la Juve din 2001 și îi mai trebuie doar două apariții pentru a atinge recordul de 500 de meciuri în poarta grupării torineze.

El este și cel mai selecționat fotbalist în naționala Italiei cu 175 de partide, adunate două decenii, începând din 1997.

În Serie A are 629 de meciuri, fiind depășit doar de Paolo Maldini, care s-a retras cu 647 de partide la AC Milan.

Palmaresul lui Buffon este unul de excepție: Cupa și Supercupa Italiei, plus Cupa UEFA, câștigate cu AC Parma în anii ’90.
Apoi 10 campionate, 3 Cupe și 5 Supercupe în Italia cu Juventus, plus titlul de campion mondial cu “squadra azzura” în 2006.

În același an el a primit “Colanul de Aur” din partea Comitetului Olimpic Italian și “Ordinul de Merit al Republicii în grad de Ofițer”.

Majoritatea publicațiilor sportive internaționale îl consideră pe Gianluigi Buffon cel mai bun portar din istoria fotbalului.