Confidenţialitate

Bucureştiul, unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume în care să trăieşti

Capitala României rămâne în continuare unul dintre cele mai ieftine orașe din lume în care să trăiești, conform unui studiu Economist Intelligence Unit .

Bucureștiul ocupă locul 124, la egalitate cu New Delhi (India).

Mai ieftine decât Bucureștiul sunt doar Damasc (Siria), Caracas (Venezuela), Lagos (Nigeria), Bangalore (India), Karachi (Pakistan), Alger (Algeria) şi Chennai (India).

De cealaltă parte, Singapore rămâne, pentru al cincilea an consecutiv, cel mai scump oraș din lume, iar asta se datorează costului ridicat al deținerii unei mașini.

Cel care dorește să cumpere un automobil trebuie să cumpere o autorizație a cărui preț se ridică la aproximativ 31.0000 de euro, la care se adaugă prețul automobilului. Astfel, prețul unei mașini de gamă medie depășește 50.000 de euro în Singapore.

Printre orașele scumpe se mai numără: Paris, Zurich, Hong Kong, Oslo, Seul şi Geneva la egalitate, Copenhaga, Tel Aviv şi Sydney.

Studiul mai arată că orașele din Asia Pacific și Europa sunt pe primele poziții.

În schimb, Tokyo și Osaka nu se numără printre primele zece cele mai scumpe oraşe din lume, în condiţiile în care, în 2013, capitala Japoniei era pe prima poziţie, iar acum a coborât până pe locul 11.

De asemenea, deprecierea dolarului face ca niciun oraş din SUA să nu se numere printre primele zece cele mai scumpe oraşe din lume, New York şi Los Angeles ocupând locurile 13 şi 14, în scădere faţă de poziţiile nouă şi 11 ocupate anul trecut.

Printre cauzele importante ale acestor modificări se numără și fluctuațiile valutare.

La nivel general, studiul EIU arată că oraşele asiatice tind să fie mai scumpe când vine vorba de cheltuielile pentru produse alimentare, în timp ce Europa este în frunte pentru cheltuielile cu locuinţe, îngrijire personală şi divertisment.